Film de acţiune sau studiu de caz în management?

Vă propun să desfășuraţi un training de leadership, in-house, fără trainer extern, fără investiţii, fără obligaţii – doar voi, managerii organizaţiei voastre!

Filmul Master and Commander: The Far Side of the World este produs de 20th Century Fox și este distribuit în România din 2003 de InterComFilm Distribution/SUA; este regizat de Peter Weir, cu Russell Crowe în rol principal. Scenariul se bazează pe romanul istoric al autorului englez Patrick O’Brian, Master and Commander, publicat pentru prima dată în 1969, în SUA.

În timpul războaielor napoleoniene, un căpitan de corabie britanic își “împinge” nava și echipajul în urmărirea unui vas de război francez în jurul Americii de Sud, ca urmare a misiunii primite pe linie ierarhică.

Nava britanică este grav avariată de un inamic superior ca forţă și echipament, iar echipajul este grav rănit. Căpitanul Jack Aubrey pornește în urmărirea navei franceze Acheron pentru a o distruge și a-și îndeplini misiunea, cu preţul sacrificării propriului echipaj.

În această poveste, filmul îi poartă pe spectatori într-o călătorie captivantă – de pe coasta Braziliei, trecând prin apele învolburate de lângă Capul Horn, printre gheţuri până la capătul lumii, pe coasta îndepărtată a Insulelor Galapagos.

Un film de aventură cu acţiune palpitantă!

Şi totuși… vă invit să îl trataţi ca pe un studiu de caz în managementul organizaţiei!

Întâi, înlocuiţi „război pe mare” cu „afaceri”, „Napoleon stăpânește Europa, flotele engleze îl înfruntă, oceanele sunt câmpuri de luptă” cu „situaţia actuală a pieţei”, „corabie” cu „organizaţie”, „navă inamică” cu “concurenţa”…

Apoi, opriţi filmul la fiecare sfert de oră și provocaţi grupul ţintă cu întrebarea „ce instrumente de management organizaţional identificaţi în secvenţele vizionate?

Rezultatul final este o călătorie prin management: viziune, misiune, și obiective, auto-conducere (self-leadership), conducerea oamenilor (leading others), conducerea afacerii (leading business), leadership vs. management, posturi de lucru și proceduri/standarde bine definite, decizie și comunicare, învăţare continuă, instruire la locul de muncă, hard & soft skills, audit intern: abilităţile noastre vs. analiza concurenţei, analiză de piaţă, dezvoltarea managerilor, succesiune și carieră, cultură organizaţională, evaluarea performanţei, consultanţă în management, mentorat și coaching, motivaţie, delegare, analiza priorităţilor, rebranding, aliniere organizaţionala (strategia este aliniată cu structura sau invers?), resetare de obiective în funcţie de factorii externi…

Înșiruirea de mai sus este conformă cu acţiunea filmului.

Privit astfel, out-of-the-box, filmul pare proiectat și realizat de o echipa de directori în managementul resurselor umane!

Articulând un standard clar și bine definit despre ceea ce înseamnă să fii lider, această abordare condensează exemple și îi învaţă pe manageri cum își pot crea obiceiuri zilnice în activitatea lor, în care este inevitabil să combine leadership cu management.

Vă doresc vizionare plăcută!


Un articol scris de: