Daniel Popa – Forvia Faurecia Romania

Cursul este bine pus la punct, cu un focus precis pentru rezultatul final: dezvoltarea abilităţilor și deprinderea tehnicilor de negociere. Cel mai mult am apreciat planificarea timpului petrecut pe fiecare modul și aplicaţiile și sesiunile live.

Cunoștinţele dobândite deja m-au ajutat în negocierile pe care le am cu furnizorii de materie primă. În viaţa personală mă ajută să analizez mai repede ce vreau sa obţin și să mă limitez la scopul principal, nu să-mi doresc să obţin totul doar din ambiţie.

Trainerii au fost foarte bine pregătiţi! Cât despre participanţi, interesantă alegere de diversitate din punct de vedere al domeniului de activitate, vârstei și funcţiilor.

Mi-au plăcut mult activităţile practice, a fost interesant să mă văd cum reacţionez la diferite situaţii încercând să interpretez diferite roluri: body language, stăpânirea satisfacţiei, analiza celorlalţi când am fost observator. Am învăţat o mulţime de concepte și tehnici de negociere: importanţa pregătirii, declaraţia de deschidere – când ne impunem de la început punctul de vedere și analizăm care sunt intenţiile celuilalt, targetul minim la care aspirăm într-o negociere și limita sub care nu putem negocia. Nu oferi nimic gratis, și poate cel mai important, tranzacţionează! O negociere fără un rezultat este doar timp pierdut!

Recomand programul oricărei persoane aflate într-o funcţie de conducere – inevitabil și indiferent de domeniul de activitate, se va afla în situaţii de negociere. Dar și oricărui părinte, este un instrument bun și de educaţie!

Funny story:
Eram la o cină cu mai mulţi prieteni și discutam despre training-uri și noutăţi din zona asta. Le-am povestit de trainingul pe care l-am făcut cu voi și unul dintre ei era foarte atent și părea super interesat de aceste instrumente.

Tot ce-i povesteam eu despre cum trebuie să decurgă o negociere, el asocia cu o negociere la care a asistat și din care au ieșit foarte „șifonaţi’”... Pe românește, nu au obţinut nimic și mai presus, au mai și scăzut preţul, total opus faţă de scopul ședinţei. Ulterior, cei care i-au „șifonat’’ le-au zis că au făcut traininguri avansate de negociere... Și DA, le-au făcut cu voi!
Daniel Popa
Plant Quality Manager, Forvia Faurecia Romania