Iustina Ilie – Asociaţia UPB Drive

În primul rând, vreau să îi mulţumesc lui Eduard Botofei pentru că m-a introdus în programul Color Accounting și pentru că mi-a fost trainer. Experienţa mea în cadrul acestui program a fost cu adevărat deosebită și utilă.

Întregul program Color Accounting l-aș caracteriza ca fiind extrem de informativ și practic. Am apreciat în mod deosebit materialele. Nu am mai avut parte de astfel de cărticele și jocuri în celelalte programe și workshop-uri din care am mai făcut parte. Faptul că a fost structurat într-un mod accesibil și interactiv a făcut învăţarea să fie mai ușoară și mai plăcută, spre deosebire de felul în care am avut contact cu această materie la facultate!

Ceea ce am apreciat cel mai mult a fost modul în care am învăţat să înţeleg mai bine aspectele financiare și contabile, chiar și cu o pregătire anterioară în acest domeniu. Eu am studiat Contabilitate și Pieţe Financiare la facultate, în limba engleză, și faptul că am putut să reiau mult din ceea ce deja studiasem și în limba română m-a ajutat să înţeleg mai bine noţiunile și felul în care ele sunt folosite în România. Acest lucru a avut un impact semnificativ asupra modului în care gestionez acum finanţele personale și profesionale și nu numai, având în vedere și faptul că în asociaţia din care fac parte, anul acesta mă ocup de bugetul și finanţele echipei.

Interacţiunea cu Edi și cu ceilalţi participanţi a fost foarte pozitivă. Edi a fost extrem de dedicat și răbdător și a reușit să facă conţinutul să fie ușor de înţeles și interesant. Schimbul de idei și experienţe cu ceilalţi participanţi a adăugat valoare experienţei mele și mi-a oferit o perspectivă mai largă asupra subiectelor discutate. Am apreciat diversitatea oamenilor prezenţi la curs si modurile diferite în care aceștia se foloseau și aveau nevoie de instrumentele financiar contabile, de la antreprenori de întreprinderi mici și mijlocii la directori de departamente în multinaţionale și până la voluntari în organizaţii non-profit.

Activităţile practice din program au fost esenţiale pentru înţelegerea profundă a conceptelor. Abordarea hands-on ne-a permis să aplicăm cunoștinţele imediat și să ni le însușim mai bine.

Aș recomanda cu drag programul Color Accounting oricui dorește să înţeleagă mai bine aspectele financiare și contabile, indiferent de nivelul său de pregătire anterioară. Este cu adevărat un instrument valoros pentru dezvoltarea personală și profesională!
Iustina Ilie
Financial Responsible, Asociaţia UPB Drive